Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aromaterápiás masszázs, a természet csodája

2009.01.12

Az aromaterápia világában minden egyes olaj a csoda teljes univerzumát kínálja a befogadónak. Egy olyan természetes gyógymód, amely illóolajok, illetve esszenciák segítségével gyógyít úgy, hogy az egész embert veszi figyelembe. Javallatai:

 

1. Helyreállítja a test- lélek- szellem egyensúlyát

2. Segít az egészség megőrzésében

3. Segít a kialakult betegségek leküzdésében

4. Oldja a stresszt és a szorongást

5. Erősíti az immunrendszert

 

Az aromaolajok olyan különleges illóolajok, amelyek nagyon könnyen átjárják a bőrfelszínt, átjutnak a bőr felhámján, bejutnak a vérkeringésbe. Az illatterápia a természetes gyógymódok közé tartozik, emberi szervezetre gyakorolt gyógyerejét tudományosan is igazolták. Az illóolajok rendelkeznek általános fertőtlenítő, vizelethajtó, baktériumölő, gombaölő, konzerváló, görcsoldó és vérbőséget okozó fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, valamint speciális, az adott illóolajra jellemző hatással (nyugtató, relaxáló, stresszoldó). 

 

Külsőleg az illóolajok természetes hatása háromféle módon mutatkozik meg:

1. a bőrön keresztül felszívódnak, majd

2. a véráram útján közvetlenül kapcsolatba kerülnek a szervezettel, a szervezet egészére nyugtató, serkentő, élénkítő módon hatnak, belégzéskor lelki, érzelmi választ váltanak ki.

 

3. Mindemellett az illóolajok a bőrre is jótékony, szépítő hatással vannak.

Gyengéd kezelés az egész testnek, mert a kezelés lazító és stresszoldó hatású illóolajak, illetve azok kombinációjának felhasználásával történik. Hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, vitalizáló ereje. Az illóolajok illata lelkileg is frissé teszi az embert.

Szépíti, erősíti, és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint a rugalmasságát. A hajszálereket is erősíti. Az   arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást. A masszázs relaxációs, stresszoldó hatású, javítja szervezetünk állóképességét és egészen mélyre hat.

 

Amellett hogy a masszázs mûködésbe hozza az idegvégzõdéseket és serkenti a véráramlást, az illóolajak gyógyító hatással vannak a belsõ szervekre. Az olajak csak három-négy óráig maradnak a szervezetben, de ennyi idõ is elég a gyógyhatású folyamatok elõsegítéséhez.

 

Jó egészséget kívánok!