Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Thai generálmasszázs

2009.01.04

A thai masszázs többszáz éves hagyományokon alapuló, ősi, távolkeleti masszázs, mely alapvetően eltér az európaitől. Ez az úgynevezett szárazmasszázs, amely egyéb technikákkal ellentétben nem használ olajat, krémet.

Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegyünk, a lábujjaktól a fej búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat.

Nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszírozunk. Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, megszabadulunk a feszültségektől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat.

A masszírozást a földön végezzük. Ennek az a filozófiai oka, hogy a masszőrnek és a paciensnek egy szinten kell lennie. A thai masszázs a test egészében futó tíz láthatatlan energiavonal elméletén alapszik.

Ezeknek a vonalaknak és pontoknak a masszírozásával képesek vagyunk kezelni jó néhány betegséget, és csökkenteni a fájdalmakat. Több nyújtó-gyakorlatot is végzünk a kliensen, melyeket úgyis hívhatunk, hogy alkalmazott hatha jóga, vagyis alkalmazott fizikai jóga. A nyújtó-feszítőfogásokkal valamennyi ízületet és izomcsoportot átdolgozunk, megszüntetjük az izületekben lévő energiablokkokat.

A masszázs lényege, hogy a különböző testrészek gyúró, simogató, nyomkodó, kezelésével a szervezetben olyan ingereket váltunk ki, amelyek a betegségeket, fájdalmakat képesek megszüntetni, de legalábbis enyhíteni.

A vér és a nyirokkeringést serkentő masszázs eredménye a koncentráció és a teljesítőképesség javulása, a stresszoldás, és az izomsejtek gyorsabb regenerációja.

Hatóterületei az izmok, az izületek, a kötőszövet, a vegetatív idegrendszer, a belső szervek, a vérkeringés, az energia vonalak és az energiapontok.

Relaxáló, nyugtató, pihentető, kikapcsoló, ellazító, feszültség- és fájdalomcsökkentő, egészségmegőrző.

A légző és emésztőrendszerre rendkívül jó hatással van, fokozza a vér és nyirokkeringést is, javítja a szervezet idegi működését.

A hintázó mozgás utánozza a koponyai ritmust, ami visszhangzik, minden izületben és a gerincben.

Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére.

Jó egészséget kívánok!